buyruk | net

to Infinity and Beyond!

WTA Championship İstanbul 2011 Final Günü Öncesi

| Filed under Spor Tenis

Dün (Cumartesi) WTA Championship İstanbul 2011’deki ilk günümüzü tamamladık. 2 tekler, 2 çiftler yarı finali maçlarıyla toplam 4 maç vardı programda. Ve sanırım açık ara salonda maç izleme rekorumu kırmış oldum böylelikle.

Günün ilk maçı olan 1. çiftler yarı finali maçında Shvedova/King ve Srebotnik/Peschke karşı karşıya geldi. Biz daha o maç bile başlamadan salondaki yerimizi almıştık. Saatler 12:30’u gösteriyordu. Günün son maçı olan diğer çiftler yarı finalinde yani Dulko/Pennetta vs. Huber/Raymond maçının sonlarına gelindiğinde ise saatler 21:00 gibiydi. Bu kadar süre boyunca rahatsız koltuklarda oturmak, büfelerin yetersizliği, tuvaletlerin kalabalığı gibi birçok neden işimizi hayli zorlaştırdı doğrusu. Ama detaylı değerlendirmeyi ayrıca yapacağım için şimdi burada kısa kesiyorum.

Yukarıda bahsettiğim çiftler maçlarından galip ayrılanlar Srebotnik/Peschke ve Huber/Raymond oldular. Zaten dünya sıralamasında da ilk 2 sırada yer alıyordu bu çiftler ve bugün (Pazar) şampiyonluk için karşılaşacaklar.

Tekler yarı finallerinde ise ilk önce Stosur vs. Kvitova, sonra da Azarenka vs. Zvonareva maçları oynandı. Gruplarını da zaten 1. sırada tamamlamış olan Kvitova ve Azarenka yarı final maçlarını da kazanmayı bildi ve onlar da bugün şampiyonluk için kortta olacaklar.

Günün maç takvimi şöyle (WTA Championship resmi sitesi):

Sunday, October 30, 2011
Sinan Erdem Dome (from 14.30hrs)
1. Doubles Final: Peschke/Srebotnik vs. Huber/Raymond
2. Singles Final: Petra Kvitova vs. Victoria Azarenka (NB 17.00hrs)

Bugün de bir sıkıntı çıkmazsa Sinan Erdem’deki yerimizi alacağız. Bu sefer yerimiz korta daha yakın. Yani daha güzel fotoğraflar ve videolar çekebilme beklentisi içerisindeyim. 🙂

Son olarak yine WTA Championship’in resmi sitesinde fark ettiğim bir gariplikten bahsederek yazıyı noktalayayım. Şampiyonanın başlayacağı gün olan Salı (25 Ekim) için bir geri sayım vardı sitelerinde. Ama şampiyonanın başlamasının üzerinden günler geçmesine ve hatta bugün de şampiyona bitecek olmasına rağmen, kimsenin aklına geri sayımı durdurmak gelmedi herhalde. Şu anki görüntüye bakar mısınız?

Bu yazı toplamda 5628, bugün ise 0 kez görüntülenmiş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *